1. elokuuta 2011

Matkoilla ja lomilla

Blogihiljaisuudelle (vaikka enhän tiedä lukeeko tätä kukaan muu kuin minä ja avokki Y) on syynsä. Kaksi viime viikkoa olin matkoilla, ensin viikon Berliinissä ja sitten viikon Pariisissa. Berliini oli molemmille uusi kokemus, kun taas Pariisissa olin kolmatta kertaa, Y ensimmäistä. Kokonaisuutena matkasta on yli 850 kuvaa, joita en tietystikään kaikkia aio tähän ladata, muutaman voisin ehkä laittaa selailun ja muokkailun jälkeen. "Parilla lauseella ja lyhyesti" vois kuvailla tässä hotelleja.

Meillä (mulla) on aina matkoilla ollut hotellia valittaessa pari kriteeriä: hotellin pitää sijaita maksimissaan 10 minuutin kävelymatkan päässä (löntystelykävely) metroasemasta ja hyvällä alueella; en halua IKINÄ joutua matkalle pelkäämään kun olen kävelemässä takaisin, oli kello mitä hyvänsä. Lisäksi huone saa olla pieni, koska eihän me siellä kuitenkaan kauheasti hengata. Tärkeä asia molemmille on myös vessa- ja suihkutilat. Yleensä, kuten nytkin, www.tripadvisor.com on loistava apukeino hotellia etsittäessä. Olen viimeisen noin viiden vuoden ajan matkustellut itsekseni (tai siis aina jonkun kanssa, mutta en äidin valvovan silmän alla :D) ja suurin osa hotelleista on löytynyt ton kautta, ellei sitten kavereiden suositusten kautta.


Bradenburgin portti tuli kanssa nähtyä, eiköhän siitä Berliini tunneta. :D

Berliinissä hotelli oli Mark Apart Hotel www.markaparthotel.com, joka oli musta todella hyvä! Hotelli sijaitsi mukavalla alueella Länsi-Berliinissä, Charlottenburgin alueella. Kävelyä lähimmälle metroasemalle, Uhlandstraßelle, oli alle 5 minuutin kävelymatka ja kadulla oli paljon paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita, joissa sitten käytiin illalla syömässä. Lisäksi aivan lähellä oli Zoologischer Garten, joka oli monen metrolinjan solmukohta. Aivan vieressä oli myös Kurfürstendamm, joka on yksi pääshoppailukadusta (sitä tuli muutama kerta ravattua ees taas). Hotelli itsessään oli omasta mielestäni tosi hyvä, huoneet oli vissiin rempattu ihan vähän aikaa sitten, koska ainakin meidän huone oli ihan uutukainen! Huone oli pieni, mutta kuten yllä sanottu, eihän sillä oikeasti ole mitään väliä. :)) Lisäksi, ja näin tulevana opiskelijana (henkiset tuuletukset, wuhuuuu!) tärkeä asia oli hinta. Kuudelta yöllä kahden hengen huoneesta 259 euroa, eli oikeasti todella vähän! Ihan loistava homma siis. Kiitos kaverille suosituksesta, sen perusteella valittiin hotelli.


Tällä alueella me asuttiin, ihan ei näkynyt ikkunasta ihana valkoinen kirkko.

Pariisissa hotelli oli My Hotel In France: Montmartre. http://www.myhotelinfrance-montmartre.com/index-en.php Alueena Montmartre on ihanaa, eläväistä ja upeaa aluetta, täynnä taitelojoita (vieläkin). Hotelli oli Rue des Abesses:lla, ihan Abessesin metroaseman vieressä, joka on kuuluisa art nouveua -tyylinen metroasema. Itse hotelli puolestaan... No. Lähes aina nettisivut näyttävät yhtä ja totuus on toinen, mutta tällä kertaa ero oli todella iso. Y:n sanoin "Tämähän on pieni ja intiimi..." Lisäksi suihkussa ja vessoissa oli todella paljon toivomisen varaa, suihkun alla oleva laatoitettu osa oli rikki niin, että se oli vaan ammottava aukko. Hyvin ranskalaiseen tyyliin suihkusta tuleva vesi oli joko todella kylmää tai todella kuumaa, ei mitään väliltä. :D Huone oli muutenkin aika nuhjuinen ja vähän sotkuinen, mutta kyllä siinä kesti nukkua. Inhaa oli huoneen hinta. Vaikka Pariisi on todella kallis kaupunki , varsinkin Berliiniin verrattuna, oli silti vähän järkyttävää maksaa lähes 500 euroa hotellista, joka oli huomattavasti huonompi kuin Berliinissä. Lisäksi hotellista jäi jotenkin huono maku suuhun. Check outin aikana kävi ilmi että hotellihuone ei ollut maksettu (vaikka olin niin luullut, eli siis tietysti oma moka) ja aluksi pyysivät huoneesta 590. Onneksi olin tulostanu varauslapun, jossa luki oikea hinta ja sanoin selkeästi, että enempää en maksa. Onneksi asia selvisi sitten nopeasti.

Sellaista :) ensi kerralla sitten toivottavasti matkasta ja matkakuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti