8. syyskuuta 2011

“Minä vannon Apollonin, lääkärin, kautta ja Asklepioksen, Hygieian ja Panakeian ja kaikkien jumalien ja jumalattarien kautta, kutsumalla heidät todistajiksi..."

Toinen viikko on kääntymässä loppua kohden ja huomenna matkataan Helsinkiin viikonlopuksi.  Viikko on pitänyt sisällään enemmän juhlintaa kun uskallan itsellenkään myöntää – ja nyt eletään vasta torstaita. :D lisäksi takana ovat ensimmäiset anatomian luennot, ensimmäiset biokemian luennot ja EARS:n (English Academic and Reading Skills) korvaavuuskoe, josta lisää ensi kerralla (tulosten selvittyä toivottavasti).

Luennoista lisää hieman myöhemmin, nyt keskitytään JUHLIMISEEN! Tiistai-iltapäivänä Lukeman eteen kerääntyi mitä sekalaisin sakki denoja, smurffeja, vankikarkureita ja yksi jumpparyhmä, hihi. Siitä sitten eri ainejärjestöjen järjestämille rasteille sompailemaan pitkin poikin Kuopion keskustaa. Tarkoitus oli varmasti saada meille uusille kaupunkia hieman selkeämmäksi, mutta ainoat paikat jotka ovat nyt selkeämmät ovat puskat, joissa voi käydä sekä ne R-kioskit, joista ostaa lisää viisasten juomaa. Täytynee mennä pyörimään hieman keskustaan jonkun oikean kartan kanssa. :D erityiskiitos Serverin pojille erinomaisesta, kröhöm, sisuksialiikahduttavasta janojuomasta. Mutta parhaimpana kaikista oli Kuolon rasti, totta kai! Ennen kuin ehti huutaa “Kuolo, Kuolo, heiheihei” niin sitä huomasi olevansa näpit kiinni herra ties minkä maksan kanssa. :D Tarkoitus oli selittää yhdelle ryhmän jäsenelle, mikä mikin elin on ja hänen piti silmät kiinni sijoittaa elin oikeaan kohtaan piirrettyä kehoa. No EI OLLU HELPPOA! :D mutta mielettömän hauskaa, ja yllättävää sinäänsä, ei yhtään ällöttävää. Niin kiva kun Kaupunkisuunnistus olikin, ei se ollut mitään verrattuna Toogiin.



Toogat ovat (ilmeisesti) aikamoisen perinteen takana oleva juhla, jossa uudet opiskelijat vihitään oikeiksi medisiinareiksi vanhojen lääkisläisten toimesta. Etkoille suoraan luennolta, etkoilla hypättiin valkoisiin lakanoihin (haha, sounding NOT good) ja valkoisissa lakanoissa hypittiin Snellmannin puistoon. Siellä kyseinen herrakin sai toogan päälleen ja kukkaseppeleen päähänsä. Lausuttuamme otsikkona olevan valan saimme ylemmän vuosikurssin isännältä luvan hypätä suihkulähteeseen kastautumaan aidoiksi Kuopion lääketieteen opiskelijoiksi. Thankg God päivä oli lämmin ja märät toogat kuivuivat yllättävän nopeasti. Puistosta jatkoimme lääkisläisten omalle kerhohuoneelle, Vitriinille. Siinä sitä tanssittiin, saunottiin ja käytiin suihkussa. Siellä oltiin alasti niin monen ihmisen kanssa, että oli mahdotonta pysyä luvuissa mukana, jotenkin kummasti alastomuus on selkeästi iso osa kaikenlaisia bileitä. :D Lyhyesti sanottuna, lääkisläisenä olo on ollut bilerintamalla AEVAN mahtavaa.

Vastapainona luennotkin ovat olleet mielenkiintoisia. Biokemman (LBK1) luentoja on ollut vasta kaksi kappaletta, joten siitä on vielä vaikea sano muuta, kuin että ei se nyt mitään maailman mielenkiintoisinta ole. Odotetaan nyt muita luentoja vielä, eikä lyödä LBK1-raukalle mitään nauloja arkkuun, ehkä siitä tuleekin lempiaine. :D tällä hetkellä kivointa on vähistä luennoista Tuki- ja liikuntaelimistön anatomia (TLA). Siellä opiskellaan luita ja lihaksia ja niveliä, erilaisia kiertosuunita ja –tapoja ja lääkärille tarpeellista sanastoa. Siisteintä on, se, että kun istuu luennolla ja kuuntelee opettajan puheita siellä edessä, ja tajuaa ymmärtävänsä mistä siellä puhutaan. Te, jotka luette pääsykokeeseen, sanon teille tämän: kaikki se paska ja helvetti mitä te juuri nyt (tai loppukeväästä etenkin) käytte läpi, uskokaa kun sanon, se kaikki on tämän arvoista! Alla näkyvät TLA:n opintomonisteet, joissa on osa itseopiskelumateriaalia, osa luentomateriaalista sekä harjoitustöitä, joita pääsemme tekemään Torsolassa. Torsolasta enemmän, kunhan olen sinne ekan kerran päässyt tekemään HA1, eli (tarkoitus ainakin olisi) ensi viikolla. Monisteiden lisäksi itse käytän (kunhan olen sen näppeihini saanut, voikun kirjat tulisivat nopeasti!) RL Draken ym. kavereiden  Gray’s Anatomy for Students.



Nyt tämä väsynyt, kastettu ja suunnistettu medisiinari kerää kimpsunsa ja kampsunsa weekend bagiinsa ja lähtee nukkumaan karvaisten kavereidensa seuraksi. Ihanat ystäväni, nähdään viikonloppuna! Pusujaaaaaa. <3

3 kommenttia:

  1. Anitaaaaa! Tule pian ja haluan nähdä ja kuulla lisää! Susta tulee oikeesti lääkäri kelaa voit vaa leikkaa mun mahaa tai jotain!
    P.S. Kaikki lukijat luulee varmaan et sun poicciksen nimi on joko Yrjänä, Yrjö tai Ylermi, koska en keksi mitään muita Y:llä alkavia miesten nimiä. Hihiii parasta!

    VastaaPoista
  2. Oi Anita susta tulee oikeestioikeesti lääkäri! <3 Ihanaa! Ja tsemppiä sinne ja nauti bileistä ja opiskelusta ja kaikesta kivasta jee :)

    Katarina, vois olla myös Ykä vaik en tiiä onks se oikee nimi vai lempinimi ;)

    -bruna-Maiju

    VastaaPoista
  3. Haha, Ylermi esimerkiks on aika erinomainen nimi!! Ja Katarina, en haluu leikkaa sun mahaa ku en haluu et oot sairas niin et joutuisin leikkaa sun mahaa. :((

    VastaaPoista