26. helmikuuta 2012

Welcome to my life tattoo, I'm a man now thanks to you

Viime aikoina oon hurjasti miettinyt tatuointeja ja sellaisten ottamista. Mulla on ideoita varmaan noin seitsemään tatuointiin, tosin osa niistä on vähän sellaisia että niitä kannattaakin miettiä useampi vuosi. :D


Jos olisin aivan teininä saanut tahtoni läpi (nyt puhutaan siitä kultaisesta ajasta kun olin noin 15-vuotias ja elämä oli ah-niin-vaikeaa) olisin tällä hetkelläkin ainakin yhtä hemmetin rumaa tatuointia rikkaampia, tai noh köyhempi. :D Sen ikäisenä musta mikään ei juttu ei ollut siistimpi kuin alaselkää koristava tribaali. Saan tällä hetkellä kylmiä väreitä pelkästä ideasta. Toinen tällä hetkellä vartaloani peittävä kuvio olisi iso tiikeri kiipeämässä mun selkää. Musta se idea oli loistava vielä noin kaksi vuotta sitten, ja olin luvannut itselleni ottaa sen kun pääsen sisään. (tässä vaiheessa pitäisi varmaan olla tyytyväinen etten päässyt sinä vuonna sisään :D)




Tiedän, että nykyään lähes joka toisella on tatuointeja. Siinä vaiheessa kun mä oon lääkäri, niin monilla lääkäreilläkin on tatuointeja, mahdollisesti jopa paljon. Mutta silti mua epäilyttää ottaa tatuointia näkyvään paikkaan. Lääketiede on varsin konservatiivinen ala, enkä halua tulevaisuudessani miettiä, menikö jokin työpaikka multa ohi koska mulla on näkyviä tatuointeja. Jonkin aikaa sitten Duodecimissä oli juttukin kaikista mahdollisista tulehduksista ja jälkiseuraamuksista, jotka saattavat tatuoinnin ottamisesta seurata. Itseäni ei tämä epäilytä, sillä ottaisin tatuoinnin hyväksi todetussa paikassa. Eri asia sitten olisi olla nakutettavana esim. Thaimaassa.




Mulla siis on yksi tatuointi, mutta se näkyy sitten kun lääkärit alkavat kulkemaan töissä bikineissä. Eli ymmärtääkseni ei ihan lähiaikoina. :D Mutta nyt polttelisi idea seuraavaan tatuointiin, ja poltteleekin kovaa! Paikkana on ollut jo vaikka kuinka pitkään ranteen sisäpuoli, joten en haluaisi piirrättää siihen mustalla mitään. Värivaihtoehdoksi päätyi sitten valkoinen. Värinä tuo on kinkkinen, ja harva tatuoija varsinaisesti suosittelee tuolla värillä ottamaan. Edellinen tatuointi-ideani kaatuikin juuri väriin: teksti olisi tullut samaiseen paikkaan, mutta koska se oli kuusi sanaa pitkä, varoitteli tatuointidude, että vanhempana se alkaisi muistuttaa enemmän maitotahraa. :D Ei ihan sitä mitä ajattelin. Uusimpaan tatuointiin idean sain kauan sitten Efva Attlingin korusta (jota en löydä enää mistään myymälästä, nyyh!). Nyt vaan varaamaan aikaa ja keräilemään rahaa ikuiseen kuvaan. :)
Mitä mieltä te olette? Te jotka haluatte lääkikseen/olette lääkiksessä/tulette käymään lääkärissä? Jos on näkyviä tatuointeja, häiritsisikö se teitä?

PS: Miksi tämä riviväli on näin iso, tietääkö joku? Ärsyttävää, yritin googlettaa et miten tän saa pienemmäks, mutta mikään ei toiminu. Esim. noiden ensimmäisten kappaleiden välillä.
kuvat: googlen kuvahaku

7 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi sulla, löysin tän vasta ihan äskettäin! Musta tatuoinnit on kivoja, mut luulen et vähän häiritsis jos oma lääkäri olis täyteen tatuoitu! Tää voi olla vähän ahdasmielistä, mut olishan se jotenki epämiellyttävää. :D pienet mua ei haittas varmaan yhtään. :) -Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari: Kiitoskiitos, ja tervetuloa! Mä vähän luulen, et tollanen mielipide ei oo mitenkään tavaton; varmasti monia häiritsis sellanen täyteen tatuoitu lääkäri. :) Toisaalta pitää muistaa, et nykyaikana oikeesti monilla on esimerkiks hihatatuointi, eli koko käsi täynnä, se ei oo mitenkään epänormaalia. Ja toisaalta pitää muistaa, että eihän se, kuinka paljon tatuointeja on, oo millään tavalla pois sen lääkärin ammattitaidosta! :)

      Poista
  2. Kai se on omasta itsetunnosta kiinni, kestääkö työssä mahdollisia potilaiden kommentteja vai ei. Kovin asenteellisia kuvia ei varmaankaan kannata ottaa, etteivät provosoi liikaa. Itse en ottaisi kovin näkyvälle paikalle tatuointeja, mutta jos jostain syystä sellaisen näkyvän ottaisin, olisi se joku pieni, kaunis ja ajaton tatuointi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäkin on kuitenkin otettava huomioon se, että pieni, kaunis ja ajaton tarkoittavat yhdellä yhtä ja toiselle toista. Asenteellisista kuvista olen kyllä ehdottomasti samaa mieltä, ja uskoisin että sellainen vaikeuttaisi työnsaantiakin. Vaikka pidän tatuoinneista paljon, ja vaikka musta myös asenteelliset tatuoinnit on hienoja, ei ne musta kuulu tähän ammattin. :)

      Poista
  3. Itseäni ei toki tatuoitu lääkäri haittaisi, olenhan tatuoitu itsekin. Mut tää on kyllä vaikea kysymys. Lääkäri on tosi konservatiivinen ammatti ja ihmisillä taitaa olla tarkat mielikuvat siitä, millainen lääkärin tulisi olla. Toisaalta ajat muuttuu. Kaupan kassoillakin on nykyään jokaisella lävistys, vaikka vielä viisi vuotta sitten sellaisen kanssa oli vaikea saada töitä. Ehkä sitten joskus lääkäreilläkin?

    Sitäkin mietin, että vaikuttaako se sitten potilaan hoitoon, jos lääkärillä on tatuointi tai lävistys. Jättääkö potilas tulematta lääkäriin, käykö niin, että potilas ei kerrokaan oireistaan lääkärille tai potilas ei usko lääkäriä?

    Itse mietiskelin (ja mietiskelen toisinaan edelleen) pitäisikö mun hakea lääkikseen ja surin jo etukäteen sitä, että joutunen luopumaan kasvojen lävistyksistä siinä ammatissa. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta varsinkin vanhemmille ihmisille voisi muodostua ongelmaksi tuo, ettei potilas usko lääkäriä. Monen mielestä (vieläkin) tatuoinnit kuuluvat vankila-/jengikulttuuriin, jolloin se tietysti vaikuttaa uskottavuuteen. Lääkärissä käymistä se tuskin vaikeuttaa ihan jo sen takia, että nykyään saa käytännössä valita oman lääkärinsä. :)

      Lävistyksiä, varsinkin naamassa, pidän ihan yhtä epäsopivina lääkärinammattiin. Korvat ovat eri asia tietysti, ja ehkä jopa pieni nenäkoru. Kaikki muu on mielestäni liikaa. :) Et näinpä se taitaa olla, tänne tullessas joutuisit varmaan luopumaan niistä. Nyt kun asiaa ajattelen, ei koulukavereistani kellään taida olla mitään lävistyksiä kasvoissa.

      Poista
  4. Tatuoinnit oli 80-luvulla "pahisten" juttu, nykyään arkipäivää. Anna mennä.
    Korvikset tuohon Breathe/Exhale sarjaan on muuten myynnissä Attlingin kaupassa Mikonkatu 3, hinta 90 euroa.

    VastaaPoista