14. tammikuuta 2012

Dubai part II

Tosiaan, tämä postausraasu oli kadonnut tuhkatuuleen, mutta tässä se nyt (toivottavasti) tulee. Eli mitä tuolla kannattaa tehdä. No ensinnäki todellakin kannattaa käydä rannalla. :D Hiekka tuntuu ihanalta varpaissa, se on sellaista ihanaa hiekkaa, pientä muttei sellaista et se menis joka paikkaan (paitsi penaaliin! :DD). Ite käytiin parillakin rannalla, joista toinen sijaitsi ihan Burj al Arabin vieressä (nimeltään oisko ollu Jumeirah Beach Resort?) ja oli musta tosi paljon kivempi, ja toinen jossain ihan muualla, en ees muista missä, kun käytiin siellä vaan kerran. Siel kivemmalla rannalla oli tollanen pieni puisto, ja sieltä sai jotain ruokaakin, olkoonkin et pelkästään roskaruokaa ja mehuja. :D Ja näkymät oli kivat. Molemmat tollaset "yksityiset rannat" oli maksullisia, mut se maksu on näin länsimaalaisittain lähinnä näön vuoksi, puhe oli eurosta tai puolestatoista.


Ehdottomasti kannattaa käydä myös Burj Khalifassa(lla??), joka on maailman korkein rakennus tällä hetkellä. Torniin kannattaa, ja ehkä myös pitää, ostaa liput etukäteen, jolloin voit vaan kävellä jonottamatta suuremmin. Itse mentiin ihan illalla kun kaikki oli pimeää ja valaistu hienosti, mut luulen et päivällä tuolt olis aikamoiset näkymät. Kaikki ne suurensuuret pilvenpiirtäjät olikin sieltä ylhäältä vain kärpäsenkakkoja. :D Rakennus on tosiaan säälittävät 828 m korkea, mutta käymään pääsee vaan noin puoleen väliin. Kyllä se korkeanpaikankammoiselle Y:lle näytti olevan ihan tarpeeksi. :D


Käytiin myös aavikkosafarilla, mikä oli huuuuuuuisia! Jeepillä vaan ylös ja alas pitkin dyynejä. Mussa on vähän adrenaline junkie -vikaa, joten mä vinguin innosta. Se oli ihan mieletöntä ja meidän kuski viel teki hurjia käännöksiä ja kaasutteli vaan menemään. Oli ihan mieletöntä, enkä oo koskaan eläissäni kokenu tollasta vauhdinhurmaa. Reissun varasimme hotellimme kautta, ja sinne samaan paikkaan tuli erittäin paljon autoja, joten mä uskoisin et monilta hotelleilta pystyy tollasen varaamaan. Myös Air Finlandin kautta olis matkan voinut varata, mut silloin se olis ollu paljon kalliimpi. Aavikolla meiät vietiin sitten beduiinikylään, jossa syötiin perinteinen (no en TODELLAKAAN usko että oli kovin perinteinen. :DD) beduiinilounas, ja nähtiin sellainen hamevannetanssi ja napatanssia. :) Oli kyl siistiä, ja suosittelen lämpimästi.



Näiden lisäks tehtiin yksi kiertoreissu. Tällä käytiin katsastamassa Palmusaaret, joilla sijaitsee monen kuuluisuuden suhteellisen hienot kämpät, kuten Shakiran ja Robert Downey Jr:n. Maan tasalta siitä nyt on oikeesti aika vähän hyötyä käydä siellä, mut lentokoneesta ne näky ihan superhienosti! Kyseessä on tosiaan keinotekoiset saaret, jotka on tehty palmun muotoon. Kyseessä on kuulemma maailman suurin ihmisen keinotekemä saarerykelmä. :) Samalla nähtiin myös todella kuuluisa Burj al Arab, jota markkinoidaan maailman ainoana seitsemän tähden hotellina. Sinne ei tällaisia tavallisia nobodyje päästetä, joten saatiin ihailla sitä vaan ulkoapäin. Lisäks nähtiin seuraavan hotellin rakennusmaa. Kyseessä tulee kuulemma olemaan "maailman ainut kahdeksan tähden hotelli" ja se rakennetaan kokonaan vedenpinnan alle. Musta aika mielenkiintoinen, mutta todella ahdistava ajatus asua merenpinnan alapuolella. :DD anyway, näkymät auringon laskiessa oli aika hienot. :))



Sellaista oli Dubaissa. As said, suosittelen lämpimästi, näin joulukuun alussa siellä ei ollut liian kuuma vaan just sopiva, kaupat oli täynnä kivoja vaatteita ja muutenkin matka oli onnistunut. Jos haluaa kuitenkin tuhlata rahojaan vähän halvemmalla, niin kannattaa matkustaa tonne kun siellä on suuret shoppailufestivaalit, eli alet, tammikuussa. :))



3 kommenttia:

  1. Dubai on kyllä hieno paikka, se onkin mun "must visit"-listalla. Ja Burj Kalifa on aika vakuuttava, harmi kun tavalliset kuolevaiset ei pääse ihan huipulle. Mitäköhän siellä on? Onneksi youtubesta löytyy video huipulta :)

    Ps. Oli kiva lukea blogisi :) Itse haen nyt keväällä Treelle.

    VastaaPoista
  2. Kuopio-postaus olisi kiva, mietin nimittäin kovasti nyt helsinki vs. kuopio lääkikseen hakemista! haen ensi kertaa ja haluaisin kovasti päästä heti sisälle, niin onko kuopioon tosissaan niin paljon helpompi päästä kuin väitetään(oma mielipiteesi siis?) oon kuullu jtn juttuu et jos ei oo hirveen hyvä yo-todistus(itellä M paperit) niin kuopioon ei kantsis hakee ku sinne otetaa nii paljo yhteispisteillä... tiiätkö tästä mitään? :)

    kivaa kevättä!

    -hanna

    VastaaPoista
  3. skarlett: kannattaa käydä, oli se aikamoinen paikka! Sinne saa matkojakin suht halvalla.Burj Khalifan huipulla on (ehkä) Armani-hotelli? Ainakin jossain kohtaa sitä tornia se on. :DD

    hanna: Kuopiopostaus on tulossa mitä luultavimmin tänä viikonloppuna, stay tuned! Otan siinä kantaa myös noihin ylläoleviin asioihin!

    VastaaPoista