11. tammikuuta 2012

Pollo Limonello

Ite yleensä syön vaan koulussa lämpimän ruuan, ja kotona lämpimällä salaattia ja nyt kun on kylmä niin yleensä sosekeittoa. Mutta kun Y on käymässä, mä hemmottelen sitä ja itteäni syömällä ja tekemällä vähän spessumpaa ruokaa. Lisäks toi yks ei suostu syömään sosekeittoja! :D Käytettiin loppujen lopuksi omana reseptinämme sekoitusta, jossa oli Pastanjauhantaa-blogin ohje ja LIEMESSÄ-blogin ohje. Pohjana molemmilla on ollut Bar 9 erinomaisen kuuluisa Pollo Limonello (joka ilmeisesti on aikoinaan Nyt-liitteessä julkaistu), joka on yksinkertaisesti käsittämättömän hyvää!

3 broilerin rintafileetä (meillä oli yhteensä 430 g, mut Y syö lihaa ku hevonen!)
1 pieni punasipuli
3-4 valkosipulinkynttä
ripaus chile-lime -maustesekoitusta
2,5 dl ruokakermaa (käytettiin 7%)
1 rkl kanafondia
1-2 rkl kurkumaa
1 tuoreen sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
3 dl maustamatonta jogurttia (käytettiin Bulgarian jogurttia, turkkilainen olis ollu parempi!)
suolaa
noin 200 g spagettia
parmesania tai pecorinoatuoreita 
tuoretta basilikaa

1. Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkotut sipulit ja chili-lime -mausteseos, kuullota.
2. Raasta sitruunankuori tässä vaiheessa ja purista siitä mehut pois.
3. Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki. (4. Tässä välissä voit heittää spagetit lattialle.) Lisää kurkuma, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella.
5. Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan.
6. Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa. Ripoteltiin myös vähän sitruunankuorta. Koristele annokset basilikalla.



Slurps.

2 kommenttia:

  1. hevonen ei taida pahemmin sitä lihaa syödä ;)
    hyvältä näyttää ruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, itse asiassa oon jälkeenpäin kattonu myös tätä ajatusvirhettä! :D Jännä miten sitä ei huomaa kirjoittaessa tollaisia...

      Poista