5. tammikuuta 2012

Dubain lauluja 3.12-10.12 part uno

Lupailin matkapostausta, ja täältä pesee. Yritän välttää kuvaoksennusta, mutta kai sellainen silti vähän tulee. :D "Onneksi" en paljoa kuvia edes ottanut, kamera pyöri kyllä mukana, mutta kun muilla oli paremmat vehkeet, jätin kuvaajan roolin sitten heille.



Alunperin meidän piti lähteä matkalle kahdestaan Y:n kanssa. Huomasin toukokuun 2011 alussa jossain tarjouksen: Dubain matka kaksi yhden hinnallaAaaah, those magic words.  Lennot ja majoitus siis kahdelta 550€. Pupuseni kuitenkin kieltäytyi rahatilanteehensa vedoten, ja eipä siitä sitten enempää keskusteltu. Parin päivän päästä puhelin soi kesken kirjastopäivän: "Kulti hei, miten olis matka Dubaihin?" Siis förlåt, kenenköhän kanssa mä puhuin tossa toissapäivänä aiheesta? Kävi ilmi, että myös Y:n äiti oli ollut tarkkana ja ehdottanut matkaa. Muutama kysymys jo lääkiksessä opiskelevalta kaveriltani (huomatkaa että matka oli ostettu ennen kuin pääsykoetta oli edes pidetty!) ja ehdoton kyllä. :D Loppujen lopuksi matkalle lähdettiin varsinaisen superporukan voimin.



Lennot oli Air Finlandin ja lähdettiin tosiaan 6.15 lauantaiaamulla. Epäinhimillisen aikaisin, jos multa kysytään, mutta tärkeintä on päästä matkaan. Kone oli uskomaton sillipurkki, onneksi mä oon lyhyemmästä päästä (Y ei ollut ihan yhtä onnekas). Tässä vaiheessa haluaisin huomauttaa, että hyvät ihmiset, jos ne penkit ovat teille ahtaita, NE MITÄ LUULTAVIMMIN OVAT SITÄ MYÖS TAKANA OLEVALLE! Siis kysykää, jos haluatte laskea selkänojanne ääriasentoon, se on ihan kohteliasta. Revin hiuksiani kun Y oli liian kohtelias sanoakseen eräälle naikkoselle suorat sanat aiheesta. Lennon kestäessä 6 h tää on aika inhaa. Muuten voin kyseistä firmaa suositella lämmöllä, kaikki sujui sutjakkaasti.


joo ei TODELLAKAAN ollut osa meidän hotellia. :D
Majoituimme Arabian Suites -nimisessä hotellissa, joka väitti olevansa ***+ -hotelli. No hmm, en nyt ihan sanoisi, oon omasta mielestäni ollu huomattavasti paremmissa kolmen tähden hotelleissa, mutta kyllä siellä kelpasi olla. Tässä linkki hotellin esittelyihin booking.fi -sivustolla. Kyseessä oli tosiaan huoneistohotelli, jossa oli iso jääkaappi, liesi, mikro ja vedenkeitin (joka ei tosin meidän huoneessamme toiminut...), joten ruuantekomahdollisuus löytyi. Eipä sillä että me sitä oltais käytetty, parit nuudelit väsättiin. :D ai niin, ja toi kuva uima-altaasta on otettu varsinaisella laajakuvaobjektilla, ei ihan näyttäny meiän allasalue tolta... Hotelli sijaitsi Bur Dubai -nimisellä alueella, jossa ei kyllä ollut yhtään mitään! Paitsi muita hotelleja. Suosittelen paljon lämpimämmin esim. Dubai Marina -alueella sijaitsevia hotelleja. Jopa ravintoloiden saralla oli varsin hiljaista. Onneksi taksilla pääsee, kyseessä kun on selkeästi Dubain ainoa (metron lisäksi) siirtymiskeino, käveleminen is not an option, ihan vaan sen takia, ettei tuolla voi kävellä. Kävelyteitä ei oo, rakennusmaita ja suljettuja katuja sitten niidenkin edestä. Taksilla ajeleminen on superhalpaa, ja se kannattaa. Autot on kaikki ilmeisesti yhden firman alla, joten sua a) tuskin yritetään huijata b) tuskin myöskään yritetään ryöstää. Yksin matkustavien naisten kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä on vahvasti uskonnollinen maa, joten istukaa takana.



Aasinsillan kautta tärkeisiin asioihin. Pukeutuminen! Ennen matkaa mä stressasin hullun lailla, että mitä tonne oikein pakkais mukaan. Dubai on islaminuskoinen maa, ja etukäteen luin matkaoppaista ja forumeilta, että kaikki polven yläpuolelle päättyvät hameet/sortsit on nounou, samoin kaikki hartiat paljastavat topit. Hetken tutkailtuani vaatehuonetta mä päätin mennä fiilispohjalta, ja ottaa vaan kivoja ja mukavia vaatteita mukaan, välittämättä sen suuremmin niiden peittävyydestä. Koska en varsinaisesti oo kuuluisa mun slutsahtavista asuista, päätös osottautu varsin hyväks. Ostoskeskuksissa tuli vastaan jos jonkinlaista kulkijaa, musta kaikkein räikein oli minisortseihin (mä en ees nukkuis sellasissa sortseissa!) ja tissirättiin pukeutunut ex-maannaiseni. All in all, jos omaa yhtään hyvää makua pukeutumisen suhteen, niin kyllä sitä pärjää. Dubai elää käytännössä turismista saamillaan rahoilla, joten siellä on kyllä totuttu näkemään kaikenlaista. Ei sillä, kyllä mun todellakin yli puoleen reiteen ulottuvia sortseja tuijotettiin välillä pahalla silmällä, mut rajansa kaikella. :) Oletan et hekin siellä omassa päässään ymmärtävät, että kaikki eivät pukeudu samalla tavalla kuin he.



Dubai on käytännössä perustettu 50 vuotta sitten, joten maalla ei ole historiaa käytännössä lainkaan. Kun on tottunut vaeltamaan pitkin Rooman katuja, ihmettelemään Pietarin kauniita rakennuksia ja katselemaan Wienin satavuotisia taloja, tää tuli vähän puskista. Rantalomallehan tänne joo lähdettiin, mutta ainahan rantalomallakin on kulttuuria harrastettu. :D Täällä se oli vähän vaikeampaa. Käytiin kuitenkin "pakolliset" läpi. Laitetaas niistä vähän lisää heti huomenna, kun part dos ilmestyy, sillä tää on nyt jo kasvanut kilometrimittoihin. :DD esimakusteluna Burj Khalifa.

kuvat memyselfandI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti