4. maaliskuuta 2012

Muruisaa

Meillä tuli viime kuussa Y:n kanssa täyteen 4 vuotta yhdessäoleskelua. Aikamoista. :) Kun me alettiin seurustelemaan, tuli se vähän yllätyksenä jopa meille. :D Ollaan aikamoisen yhteensopimaton pari: minä aina suupalttina, yltiösosiaalisena, positiivisena ihmisenä. Y puolestaan kaikkea muuta. :D Joku voisi jopa sanoa häntä hieman negatiiviseksi ihmiseksi... Mutta ympäri mennään ja yhteen tullaan, ja meistä on ajan kuluessa nivoutunut vahva pariskunta, joka jaksaa toivottavasti katsella toisiaan vielä pitkän aikaa.

Juhlapäivän kunniaksi varasin joululomalla meille pöydän ravintola Murusta. Tämän viikon lauantai oli ensimmäinen lauantai, johon sain pöydän varattua jälkimmäiseen kattaukseen! Suosio on selkeästi ansaittu, valittiinhan Muru juuri gastronomien seuran toimesta Vuoden ravintolaksi 2012.

Poron kieltä vitello tonnato -tyyliin ja rucolasalaattia

Misomarinoitua lohta, paistettu kampasimpukka, kukkakaalipyrettä ja kurkkuvinaigrette

Roquefort-juustoa, lampaanmaitojuustoa ja kirsikkahilloketta

Mud cake, banaanijäätelöä ja passionvaahtoa
Mä voisin kirjoittaa uskomattomia, ylistäviä lauluja Murun ruualle, mutta lyhennän lauluni vain muutaman sanan kaikuun: ruoka oli aivan MIE-LE-TÖN-TÄ! Poron kieli on niin mureaa, että se suorastaan suli kielellä, jopa supernirso Y oli sitä mieltä, että se oli hyvää. Lohi puolestaan oli täydellisesti kypsennettyä, kukkakaalipyree oli taivaallista ja itse söin ensimmäistä kertaa ikinä kampasimpukkaa. Omnom! Juustot olivat erinomaisia, ja mud caken kohdalla saatoin tirauttaa pienen onnenkyyneleen. :D

Meistä kumpikaan ei ole mikään viinien asiantuntija, joten annoimme tarjoilijoillemme vapaat kädet tuoda sopivat viinit, ja ne olivatkin sitten todella match made in heaven ruuan kanssa. :) Parhainta musta oli se, että heillä oli viineistä jotain kerrottavaa! Viineistä ehdottomasti paras oli juuston kanssa tarjottava port-viini, ai että. 

Me käydään näin hienosti syömässä juuri sen yhden kerran vuodessa, vuosipäivän kunniaksi, joten siihen saakin sitten panostaa vähän enemmän. :) Muru on kuuluisa vähän sellaisesta laid back -tunnelmasta, siellä ei turhaan vanteita kiristellä. Tarjoilijamme tulivat monesti kysymään onko kaikki kunnossa, ja muutenkin meistä pidettiin hyvää huolta. All in all, suosittelen Murua todellatodella lämpimästi, kyllä se ravintola on hypetyksensä ansainnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti